Mondhygiënist Weert

Mondhygiënist(e) in Weert gezocht?

Bent u op zoek naar een mondhygiëniste in Weert? Tandzorg Oranjeplein heeft binnen de praktijk een specialiste in huis die over alle benodigde kennis en kunde beschikt om uw tanden en tandvlees zo goed mogelijk te beschermen tegen aanslag en andere bedreigingen. Door een mondhygiëniste in huis is er een nauwe samenwerking tussen tandarts en mondhygiëniste mogelijk wat leidt tot een betere kwaliteit van zorg. De tandarts en/of de mondhygiëniste zijn in staat u van uw probleem af te helpen en u weer trots te laten zijn op uw gebit.

Wat doet een mondhygiënist(e)?

Een mondhygiënist(e) is er in eerste instantie om mogelijke bedreigingen die voor een gebit op de loer liggen te voorkomen. Daarnaast zijn mondhygiënisten in staat verschillende aandoeningen aan het gebit (tanden en tandvlees) te genezen. Dit geldt uiteraard ook voor onze eigen mondhygiëniste. Zij zal er alles aan doen u zo goed mogelijk te helpen met al uw klachten. Daarnaast wordt u geïnformeerd over hoe u dergelijke aandoeningen in het vervolg kunt voorkomen of wat er moet gebeuren om een nog niet volledig herstelde klacht te verkleinen. Zo wordt u bijvoorbeeld geadviseerd een bepaald soort tandpasta aan te schaffen en/of dagelijks tussen uw tanden te reinigen.

Bij welke signalen hoort u mondhygiënist(e) in te schakelen?

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Loop dus niet te lang rond met uw kwaaltje en zorg dat u op tijd contact opneemt met uw tandarts of mondhygiënist(e) voor een afspraak. Voorbeelden van signalen die erop duiden dat het tijd is om contact op te nemen met een mondhygiënist(e) zijn:

  • terugtrekkend tandvlees
  • bloedend tandvlees
  • losstaande tanden
  • slechte adem

Heeft u een of meerdere van deze signalen? Maak dan snel een afspraak!

Openingstijden
MaandagMa 8:00 - 12:30 13:00 - 16:45
DinsdagDi 8:00 - 12:30 13:00 - 16:45
WoensdagWo 8:00 - 12:30 13:00 - 16:45
DonderdagDo 8:00 - 12:30 13:00 - 16:45
VrijdagVr 8:00 - 12:30 13:00 - 16:45
ZaterdagZa Gesloten
ZondagZo Gesloten

Telefonische bereikbaarheid
Ma t/m Vr 8:00 -16:45 uur
Tijdens onze lunchpauze (12:30 - 13:15) zijn wij telefonisch niet bereikbaar.

Tandzorg Oranjeplein
Nassaulaan 3
6006 CM Weert

info@tandzorgoranjeplein.nl
0495 - 524 261

Gecertificeerde tandartsen

Belangrijke mededeling

Beste patiënt,

Zoals u ongetwijfeld weet was onze praktijk sinds 16 maart alleen geopend voor acute spoedgevallen i.v.m. het coronavirus. Dinsdag is er in overleg tussen de Mondzorgkoepels en het RIVM besloten dat de tandartspraktijken weer mogen openen voor reguliere behandelingen. Wel zullen de nodige maatregelen genomen worden waardoor de mondzorg er voor u wellicht anders uit zal zien dan u van ons gewend bent.

In de praktijk hanteren wij al jaren de nodige hygiëneprotocollen. Deze hebben wij nu aangevuld met de richtlijnen van het RIVM en de aanvullende protocollen die wij van de Monzorgkoepels hebben ontvangen. Dit doen we om zowel u als onze medewerkers goed te beschermen. De volgende aanpassingen hebben wij doorgevoerd:
- Onze agendaplanning zal aangepast worden. Er zal meer tijd tussen patiënten in gepland worden en er zullen maximaal 2 behandelaars per dag werkzaam zijn per locatie. Dit doen we om te voorkomen dat er teveel patiënten in de wachtkamer zitten.
- Bij onze balie is een streep getrokken om 1,5 meter afstand van de balie te kunnen houden.
- Afspraken zullen bevestigd worden per mail of sms (geen afsprakenkaartjes).
- De behandelaars zullen naast de gebruikelijke bescherming bij behandelingen een spatscherm en mutsje dragen.

Wat wij van u vragen;
- Wij vragen u om uw handen te desinfecteren bij de ingang.
- Bij sommige behandelingen zullen we u vragen om van tevoren te spoelen met een oplossing van waterstofperoxide. Dit zorgt voor de reductie van mondbacteriën.
- Wij zullen bij het maken van een afspraak de nodige vragen stellen om te beslissen of wij u mogen behandelen.
- Doordat wij de behandelaars nu over onze 2 locaties verdelen kan het zijn dat u wellicht in overleg op de andere locatie terecht komt.

Tevens vragen we u om niet naar de praktijk te komen als u:
- Besmet bent met covid-19 (of uw huisgenoten) of minder dan 2 weken geleden genezen bent verklaard.
- Syptomen hebt passend bij Covid-19 (of uw huisgenoten).
- Een verhoogde kans op besmetting heeft, bv woonachtig in een verpleeghuis.

Met al deze maatregelen zijn wij er van overtuigd dat we u en onze medewerkers voldoende bescherming kunnen bieden. Wij vinden het belangrijk om de mondzorg weer op gang te brengen om grotere problemen in de toekomst te voorkomen. Uiteraard blijft het uw eigen beslissing en verantwoordelijkheid om onze praktijk te bezoeken.

We vragen u om alleen naar onze praktijk te komen, zonder begeleiding en alleen telefonisch een afspraak te maken.

Mocht u toch nog vragen hebben dan kunt u ons altijd bellen of mailen. Blijf gezond en tot snel,

Team Tandzorg Oranjeplein en Leuken