Wortelkanaalbehandeling in Weert bij Tandzorg Oranjeplein

Tandzorg Oranjeplein in Weert is gespecialiseerd in allerlei gebitsbehandelingen. Zo kunt u in onze praktijk onder andere terecht voor wortelkanaalbehandelingen. Hiervoor komt u in aanmerking wanneer blijkt dat er weefsel in het wortelkanaal ontstoken is of dit in een eerder stadium is geweest. Deze ontstekingen ontstaan door bacteriën in het zenuwkanaal en kunnen behoorlijk pijnlijk zijn.

Wanneer de wortelkanaalbehandeling te complex blijkt, dan verwijzen we u door naar een endodontoloog. U kunt namelijk alleen bij een endodontoloog terecht met een verwijzing van de tandarts.

Wortelkanaalbehandeling kosten

De kosten van wortelkanaalbehandelingen zijn afhankelijk van welke behandeling u precies moet ondergaan. Daarnaast heeft elke verzekering weer een andere regelgeving omtrent het verzekeren van bepaalde behandelingen aan het gebit. Om een duidelijk beeld te krijgen van wat een wortelkanaalbehandeling precies gaat kosten of wat u hiervoor vergoedt krijgt, kunt u dus het beste even verzekering raadplegen.

Doet een wortelkanaalbehandeling pijn?

Een wortelkanaalbehandeling behandeling zelf doet normaal gesproken geen pijn. Voordat de behandeling begint zal namelijk een verdoving aangebracht worden. Aangezien de omgeving rond het wortelpunt van een tand of kies na een behandeling tijdelijk geïrriteerd kan zijn en de verdoving naar verloop van tijd uitgewerkt is, kan een wortelkanaalbehandeling in sommige gevallen voor enige pijn zorgen. Sommige mensen hebben hier wel mee te kampen, anderen weer niet. Normaal gesproken is deze pijn na één of twee dagen weer weg. Bedenk echter dat deze pijn slechts van korte duur is en dat deze naar verloop van tijd weer wegvaagt. Wanneer u zich niet laat behandelen heeft u waarschijnlijk nog veel meer en langer pijn en zult u uiteindelijk niet aan behandeling ontkomen.

Denkt u dat u een wortelkanaalbehandeling nodig heeft? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of schrijf u in als nieuwe patiënt van onze praktijk (bestaande patiënten maken meteen een afspraak):

Inschrijven (Nieuwe klant)
Afspraak maken (Bestaande klant)
Openingstijden
MaandagMa 8:00 - 12:30 13:15 - 17:00
DinsdagDi 8:00 - 12:30 13:15 - 17:00
WoensdagWo 8:00 - 12:30 13:15 - 17:00
DonderdagDo 8:00 - 12:30 13:15 - 17:00
VrijdagVr 8:00 - 12:30 13:15 - 17:00
ZaterdagZa Gesloten
ZondagZo Gesloten

Telefonische bereikbaarheid
Ma t/m Do 8:00 -16:30 uur
Vr 8:00 uur - 12:00 uur
Tijdens onze lunchpauze (12:30 - 13:15) zijn wij telefonisch niet bereikbaar.

Tandzorg Oranjeplein
Nassaulaan 3
6006 CM Weert

info@tandzorgoranjeplein.nl
0495 - 524 261

Gecertificeerde tandartsen

Belangrijke mededeling

Beste patiënt,

Vanwege de maatregelen die wij moeten nemen i.v.m. het coronavirus, zijn wij t/m dinsdag 28 april alleen geopend voor spoedgevallen.
Heeft u in deze periode een afspraak staan? Dan zullen wij zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

We hopen op uw begrip.

Team Tandzorg Oranjeplein