Tandzorg Oranjeplein: uw tandartspraktijk in Weert

Circa 95% van alle Nederlanders geeft aan veel waarde te hechten aan een mooi en gezond gebit. Toch zijn we lang niet allemaal tevreden over ons eigen gebit. Ongezond/zoet eten en een slecht onderhoud zijn hier vaak de schuldigen van. Preventie staat bij ons hoog in het vaandel want voorkomen is beter dan genezen. Tandzorg Oranjeplein is zich maar al te goed bewust van het belang van een gezond en stralend gebit en stelt dan ook alles in het werk om patiënten zo tevreden mogelijk de deur uit te laten lopen. Dit proberen we te bewerkstelligen met behulp van ons enthousiaste, gedreven team van medewerkers en alle kennis en kunde die aanwezig is binnen de praktijk. Overigens ontvangt u van ons enkele dagen voor uw afspraak een e-mail of sms om u te herinneren aan uw afspraak.

Bekijk ook de foto's van onze praktijk.

Soorten behandelingen

U kunt bij Tandzorg Oranjeplein terecht voor reguliere controles, waarbij tijdens de controle niet alleen naar de gezondheid van uw gebit wordt gekeken, maar ook aandacht aan uw tandvlees wordt geschonken en u eventueel doorverwezen kunt worden naar onze mondhygiëniste. Deze is gespecialiseerd in het voorkomen van aandoeningen aan uw gebit en tandvlees, waaronder ontstekingen aan het tandvlees of gaatjes in kiezen en/of tanden. Tandzorg Oranjeplein is verder gespecialiseerd in

U kunt bij onze praktijk ook terecht om uw tanden te laten bleken. Daarnaast is het belangrijk van jongs af aan de tandarts te bezoeken zodat deze spelenderwijs de kinderen kan laten wennen aan regelmatig bezoek aan de tandarts. Voorkomen is beter dan genezen, daarom vinden onze tandartsen het belangrijk kinderen goede poets- voedingsinstructies te geven om schade in de toekomst voor te zijn. Één van onze tandartsen is zelfs gespecialiseerd in omgang met (en eventuele angst bij) kinderen.

Contacteer ons

  • Wilt u zich als nieuwe patiënt aanmelden bij onze praktijk? U kunt zich online inschrijven.
  • Wilt u als bestaande klant een afspraak maken? Gebruik dan ons afsprakenformulier of bel meteen naar 0495 - 524 261.
  • Heeft u een andere vraag? Gebruik dan ons contactformulier.
Openingstijden
MaandagMa 8:00 - 12:30 13:00 - 16:45
DinsdagDi 8:00 - 12:30 13:00 - 16:45
WoensdagWo 8:00 - 12:30 13:00 - 16:45
DonderdagDo 8:00 - 12:30 13:00 - 16:45
VrijdagVr 8:00 - 12:30 13:00 - 16:45
ZaterdagZa Gesloten
ZondagZo Gesloten

Telefonische bereikbaarheid
Ma t/m Vr 8:00 -16:45 uur
Tijdens onze lunchpauze (12:30 - 13:15) zijn wij telefonisch niet bereikbaar.

Tandzorg Oranjeplein
Nassaulaan 3
6006 CM Weert

info@tandzorgoranjeplein.nl
0495 - 524 261

Gecertificeerde tandartsen

Belangrijke mededeling

Beste patiënt,

Zoals u ongetwijfeld weet was onze praktijk sinds 16 maart alleen geopend voor acute spoedgevallen i.v.m. het coronavirus. Dinsdag is er in overleg tussen de Mondzorgkoepels en het RIVM besloten dat de tandartspraktijken weer mogen openen voor reguliere behandelingen. Wel zullen de nodige maatregelen genomen worden waardoor de mondzorg er voor u wellicht anders uit zal zien dan u van ons gewend bent.

In de praktijk hanteren wij al jaren de nodige hygiëneprotocollen. Deze hebben wij nu aangevuld met de richtlijnen van het RIVM en de aanvullende protocollen die wij van de Monzorgkoepels hebben ontvangen. Dit doen we om zowel u als onze medewerkers goed te beschermen. De volgende aanpassingen hebben wij doorgevoerd:
- Onze agendaplanning zal aangepast worden. Er zal meer tijd tussen patiënten in gepland worden en er zullen maximaal 2 behandelaars per dag werkzaam zijn per locatie. Dit doen we om te voorkomen dat er teveel patiënten in de wachtkamer zitten.
- Bij onze balie is een streep getrokken om 1,5 meter afstand van de balie te kunnen houden.
- Afspraken zullen bevestigd worden per mail of sms (geen afsprakenkaartjes).
- De behandelaars zullen naast de gebruikelijke bescherming bij behandelingen een spatscherm en mutsje dragen.

Wat wij van u vragen;
- Wij vragen u om uw handen te desinfecteren bij de ingang.
- Bij sommige behandelingen zullen we u vragen om van tevoren te spoelen met een oplossing van waterstofperoxide. Dit zorgt voor de reductie van mondbacteriën.
- Wij zullen bij het maken van een afspraak de nodige vragen stellen om te beslissen of wij u mogen behandelen.
- Doordat wij de behandelaars nu over onze 2 locaties verdelen kan het zijn dat u wellicht in overleg op de andere locatie terecht komt.

Tevens vragen we u om niet naar de praktijk te komen als u:
- Besmet bent met covid-19 (of uw huisgenoten) of minder dan 2 weken geleden genezen bent verklaard.
- Syptomen hebt passend bij Covid-19 (of uw huisgenoten).
- Een verhoogde kans op besmetting heeft, bv woonachtig in een verpleeghuis.

Met al deze maatregelen zijn wij er van overtuigd dat we u en onze medewerkers voldoende bescherming kunnen bieden. Wij vinden het belangrijk om de mondzorg weer op gang te brengen om grotere problemen in de toekomst te voorkomen. Uiteraard blijft het uw eigen beslissing en verantwoordelijkheid om onze praktijk te bezoeken.

We vragen u om alleen naar onze praktijk te komen, zonder begeleiding en alleen telefonisch een afspraak te maken.

Mocht u toch nog vragen hebben dan kunt u ons altijd bellen of mailen. Blijf gezond en tot snel,

Team Tandzorg Oranjeplein en Leuken